Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop i Sør-Afrika - Arnfinn Johnsen

Vi har kombinert et skreddersydd program i Sør-Afrika med Arnfinn Johnsens tunge fotofaglige kompetanse, og kan nå invitere deg med på en helt unik fotoworkshop i Sør-Afrika.
Vi gikk grundig til verks når vi først skulle bestemme oss for innholdet i denne workshopen. Ønsket var å legge fokus på totalopplevelsen. Slik at ikke bare den nye kunnskapen og de mange bildene ble med tilbake, men også opplevelsene og minnene. Vi ønsket å gjøre noe unikt. Derfor besluttet vi å reise ned for å finne de beste lokasjonene og de unike opplevelsene, noe vi også mener at vi klarte. Vi ønsket å holde prisen nede og kvaliteten oppe. Kvalitet fremfor kvantitet.

Det vi så, var at de lokasjonene som kunne belegge mange personer, ble fort upersonlig og turistpreget. De som kunne tilby de unike opplevelsene, hadde begrenset med plasser og hadde lite av fasiliteter (som strøm til lading av batterier og PC). Men unntak finnes jo alltid, og til slutt fant vi Baobab Ridge. En relativt liten lodge, med alle fasiliteter, godt plassert og med alle tiders vertskap. Baobab Ridge har 8 hytter med 2 enkeltsenger i hver hytte. Man må derfor belage seg på å måtte dele rom med noen, men rommene er store og romslige, så det burde gå greit for de fleste.

Får å kunne holde kvaliteten oppe, har vi bestemt oss for
minimum 8 deltagere og maksimalt 12.
Pris: Nkr 14 500,- (flybilletten kommer i tillegg)
Siste frist for påmelding er satt til 10. august.

Prisen inkluderer:
* Transport til / fra Johannesburg
* Overnatting på luksuriøse Baobab Ridge
* Alle måltider (uten eventuelt måltid på veien til / fra Johannesburg)
* Workshop med Arnfinn Johnsen
* Alle Bush Walks og Game Drives
* Godt kvalifiserte guider
* Alle utflukter, inkludert Three Rondavels (Blyde River Vally), Båt cruise på Blyde Dam og Moholoholo Rehabilitation Center.

Ikke inkludert:
* Flybilletten til fra Johannesburg
* Alkoholholdig drikke
* Eventuell overnatting i Johannesburg

Les mer om Workshop i Sør-Afrika og påmelding på www.photosafari.no

PROGRAM

Søndag 2. Oktober – Ankomst til Kruger National Park
Transporten fra flyplassen i Johannesburg (OR Tambo) starter tidlig søndag morgen. Om du ønsker å komme en dag eller to tidligere til Johannesburg, kan du bli hentet på et hvilket som helst hotell innenfor en radius av 5 km fra flyplassen. Turen går så direkte til Baobab Ridge i Greater Kruger National Park. Etter ankomst og tildeling av rom, vil vi få servert lunsj. Det blir nå litt tid til informasjon og utpakking før vi tar en ettermiddagssafari (afternoon game drive). Hvem vet, kanskje ser vi The Big Five allerede den første dagen! Vi vil komme tilbake til Baobab Ridge rett etter solnedgang. Middagen vil da bli servert utendørs, rundt bålet, slik at vi kan nyte maten under stjernene.

Mandag 3. Oktober – The bush from a 4x4
Vi drar tidlig ut på en morgensafari for å kunne utnytte det fantastiske lyset ved soloppgang, etterfulgt av en stor brunsj når vi kommer tilbake til Baobab Ridge. I tiden frem til en sen lunsj, vil Arnfinn dele av sin kunnskap og erfaring, og gi individuelle tilbakemeldinger. Her vil vi også selvsagt sjekke morgenens fotografiske fangst og dele erfaringene med hverandre. Eller lunsj, reiser vi så ut på en ny runde i den Afrikanske naturen. Middag serveres når vi kommer tilbake.

Tirsdag 4. Oktober – A day in the Blyde River Canyon
Etter en tidlig frokost, tar vi en tur innom Moholoholo Rehabilitation Center, hvor det vil bli muligheter for å fotografere dyr og fugler ”up close and personal”. Spesielt er det gribbene vi tar en nærmere kikk på. Vi kan gå inn i de avlukkede områdene og fotografere fuglene på en avstand vi ellers ikke får mulighet til ute i det fri. Etter dette fortsetter vi til verdens tredje største canyon, Blyde River Canyon. Først reiser vi opp i høyden hvor vi får en fantastisk utsikt til the Three Rondavels, her vil vi også spise medbrakt lunsj. Etter dette blir det bårcruise på Blyde Dam, hvor vi kan få et godt inntrykk av Blyde River Canyon nedenfra. Her er det også store muligheter til å få noen gode bilder av flodhester. Vi returnerer for en ny middag under stjernene, etterfulgt av oppsummering, oppfølging og billedvisninger.

Onsdag 5. Oktober – The bush on foot
Vi står tidlig opp for å oppleve bushen til fots. Sean Pattrick vil komme på besøk for å gi oss en smakebit på hans workshop (som vil være fra og med den 6. Oktober). Vi returnerer til Baobab Ridge for lunsj, nye leksjoner, personlig oppfølging og bilderedigering. Senere på ettermiddagen legger vi ut på nok en tur i bushen til fots, etterfulgt av middag når vi kommer tilbake. Resten av kvelden benyttes til oppfølging, betraktning av bilder og sosialt samvær.

Torsdag 6. Oktober – Avreise
Vi står nok en gang tidlig opp for å få med oss soloppgangen ute i bushen, etterfulgt av en solid brunsj når vi kommer tilbake til Baobab Ridge. Hva som følger etter dette, er avhengig av hva hver enkelt har valgt videre. De som velger å avslutte her, vi transporteres tilbake til Johannesburg for hjemreise. De som har valgt å benytte seg av noen av de forskjellige tilleggsalternativene, vil bli transportert dit for nye eventyr.

Noen små endringer i programmet vil kunne forekomme, i hovedsak vil dette gjelde rekkefølge

For påmelding eller spørsmål, send en mail til info@photosafari.no

Les mer om Workshop i Sør-Afrika på www.photosafari.no
 -
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu